21 Aralık 2010

GÜL TATLISI

Herkese iyi günler diliyorum.Daha önce misafirlerime yaptığım bu tatlının tarifini paylaşmak istedim,sizlerle çok güzel ve çok hafif oluyor.Bu tepside gördüklerinizi yarım ölçüden yaptım.
MALZEMELER
  • 1 Paket margarin(ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞATILMIŞ)
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket kabartmatozu
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Çay kaşığını ucuyla gıda boyası

ŞERBET İÇİN

  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç limon damlası

HAZIRLANIŞI

  • Önce şerbet kaynatılır.Bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Tüm malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamur merdaneyle açılır.
  • Çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
  • 4 tane yarıdan birbirinin üstüne denk gelicek şakilde yerleştirilir ve rulo şekilde sarılır.Ortadan kesilir.
  • Yağlı kağırt serili veya yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden 250 dercede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Şerbet soğuk tatlılar sıcak olucak şekilde şerbeti dökülür.

7 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok leziz oldu
ğu kesin sevgiler.

tatesal dedi ki...

Betülcüm kırmızı güller cezbediyor gerçekten,harika bir tatlı olmuş ellerine sağlık...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Güller açmış sofranda. Tabakta görüntüsü ne güzel olmuştur.
Sevgiyle kal.

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.

reyhandan dedi ki...

arkadaşım güller aynı sana benziyor ellerine sağlık ama aklım hala peynirli açmada :) SELAMETLE...

ada ve deniz dedi ki...

ellerine sağlık çok şık bir tatlı olmuş

tatesal dedi ki...

Betülcüm bir mimin var bende alırmısın?