24 Kasım 2010

SOĞAN KAVURMASI


Çok uzun zamandır kahvaltı soframdan eksik etmediğim çok güzel bir lezzet kızartmaların yanına çok güzel oluyor.Et yemeklerinin yanına garnitür olarak yapabilirsiniz, ister soğuk ister sıcak yiyebileceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER
  • 5-6 adet kuru soğan (orta boy)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet orta boy domates
  • tuz
  • maydanoz

HAZIRLANIŞI

  • Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölelim ve uzunlamasına ince olarak kıyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrıyalım.
  • Maydanozlarıda yıkayıp onlarıda doğrıyalım.
  • Tavaya yağımızı koyalım ,içine sağanları atalım, tuzunuda ekliyip karıştırarak kavuralım.Soğanlar kavrulduktan sonra domatesleri ekliyelim,domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra doğradığımız maydanozları içine katıp,karıştıralım.
  • Servis ederken tekrar üzerine maydanoz serpilebilir.

1 yorum:

tatesal dedi ki...

Soğan kavurmasını bende çok severim ama kahvaltıda denemedim...
Ben soğanları kavurup,üzerine yumurta kırıp karıştırıyorum...Soğan mıhlası diyorlar adına...domates ve maydanozla denemek lazım,sevgiler...