23 Kasım 2010

FINDIK AROMALI ELMALI KEK

Herkese meraba cumartesi günü kuzenim için hazırladığım kahvaltı masasında bu kekde büyük bir ilgi gördü gerçekten çok güzeldi.Hemen tarife geçiyorum
MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5-2 su bardağı rendelenmiş elma
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı fındık aromalı un(sinangil marka)
  • 1 çay kaşığı tarçın(isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım)su bardağı iri kırılmış fındık

HAZIRLANIŞI

  • Önce yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım.Yumurta aklarını ayrı bir yerde kar haline gelene kadar mikser ile çırpalım,yarım bardak şeker ekliyip çırpmaya devam edelim.Sarılarınada 1 bardak şeker ekliyip krema kıvamına gelene kadar ayrı bir yerde çırpalım.
  • Yoğurdu ve sıvıyağı yumurta sarılarına ekliyip çırpmaya devam edelim.
  • Elmayı rendeleyip katalım ve tarçını ekliyelim.Bunlarıda çırptıktan sonra,yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla çırpalım.
  • Unu eliyerek katıp çok az karıştıralım.Fındığıda ilave edelim.
  • Kalıbımızı margarinle yağlıyıp un serpelim.Harcımızı kalıba dökelim.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakikada pişiriyoruz.
  • Büyük bir kek kalıbı kullandım malzeme biraz fazla çünkü.Hazır kek un kullandığım için kabartma tozu kullanmadım,normal un kullanırsanız 1 paket kabatma tozu ekleyin.

4 yorum:

tatesal dedi ki...

Kek muhteşem görünüyor canım yiyenlere şifa olsun...

Yeşim dedi ki...

Görüntüsü lezzeti hakkında fikir veriyor zaten :)
Ellerinize sağlık,sevgilerimle...

Şehnaz dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Ellerine sağlık canım blogun çok canlı çok hoş kek de harika görünüyor sevgiler