23 Kasım 2010

ÇEŞNİLİ ZEYTİNYAĞ



Cumartesi sabah kuzenim için hazırladığım kahvaltı sofrasında yaptığım tarifini hünerlibayanlardan aldığım çeşnili zeytinyağı harika birşey oldu.Çok güzel bir lezzet,hem kahvaltı sofralarına hemde yemek sofralarına aparatif olarak yapılabilecek birşey.Ben denememi kahvaltı sofrası için yaptım ama çok beğenildi birgün önceden yaptım lezzeti dahada oturdu.
MALZEMELER
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 4-5 adet kurutulmuş domates
  • 5-6 adet(yarım) ceviz
  • 5-6 adet yeşil zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye

HAZIRLANIŞI

  • Kurutulmuş domatesleri 10 dk. sıcak suda bekletin.Süzüp minik minik doğrayın.
  • Yeşil zeytinlerinde çekirdeklerini çıkarıp,minik minik doğrayın.
  • Cevizleri elinizle irice kırın.
  • Sarımsakları ezin.
  • Biberiyeleride kırarak,ufalayın.
  • Tüm malzemeyi zeytinyağı ile karıştırın ve ağzı kapalı olarak en az bir gece bekletin.

2 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok lezzetli olduğu görüntüsünden belli,çok da pratik,deneyip tatmak lazım..
Mutlu akşamlar diliyorum..
sevgilerimle..

tatesal dedi ki...

Betülcüm çok güzel bir tarif gerçekten çok iştah açıcı,ellerine sağlık....