12 Ekim 2010

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

MALZEMELER:
  • Lahana
  • 3su bardağı pirinç
  • 1su bardağı zeytinyağı
  • 4-5adet soğan 2-3diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 2yemek kaşığı nane
  • isteğe bağlı olrak tarçın,dolma baharı kullanabilirsiniz
    HAZIRLANIŞI:
  • Önce lahana tuzlu suda haşlanır.Sert yerleri bıçakla kesilerek hazırlanır.
  • Yağı bir tencereye koyalım,küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarmısağı ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan soğanların içine yıkadığımız pirinci ilave edip pirincide kavuralım.
  • Kuş üzümü.dolmalık fıstık,tozşeker ve tuzu ekliyelim iyice karıştıralım.
  • 1,5su bardağı suyu ekliyip biraz pişirelim.
  • Piştikten sonra naneyi ekliyip karıştıralım.
  • Lahanaları sarıp tencereye dizelim ,üzerini geçmiyicek kadar su koyup kısık ateşte pişirelim.Ben kırmızı biberde doldurdum yanına ikisi bir arada güzel oluyor.
  • Piştikten sonra servis tabağına alarak soğutalım,üzerine limon dilimi koyarak servis yapalım.

2 yorum:

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

Lahanayı bol bol tüketmek lazım çok vitaminli ,dolmasıda süper oluyor ellerinize sağlık
sevgiler...

derya dedi ki...

Betülcüm ellerine sağlık bayılırım
sarmaya:))Güzel yorumun içinde teşekkürler sevgiler...