18 Ekim 2010

KURU MEYVELİ KREMŞANTİLİ KEK






MALZEMELER:



  • 4 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 paket kremşanti

  • 1 su bardağı süt(kremşantiyi hazırlamak için)

  • 1 paket kabartmatozu

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı kuru meyve karışımı

HAZIRLANIŞI


  • Yumurta aklarını cam kasede kar haline gelinceye kadar çırpın,yarım su bardağı şekeri ekliyip şeker eriyene kadar çırpın.

  • Yumurta sarılarını 1 su bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı kaynar su ile şeker eriyip karışımın rengi açılıncaya kadar çırpın.

  • Sıvıyağı ekliyip çırpmaya devam edin.

  • Ayrı bir kasede kremşantiyi hazırlayın.

  • Yumurta sarılarını,akları ve kremşantiyi fazla söndürmeden tahta kaşıkla birbirine yedirin.

  • Undan 2 yemek kaşığı ayırıp kuru meyveleri unlayın.

  • Un ve kabartmatozunu eliyerek sıvı karışıma ekleyin.

  • Unlu kuru meyveleride ekliyip karıştırın.

  • Kek kalıbını margarinle yağlayıp un serpin,karışımı dökün.

  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

  • Üzerine pudra şekeri serperekde ikram edebilirsiniz.

1 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık