18 Ekim 2010

KÜLAHLI PASTA

18 EKİM 2010


MALZEMELER

  • 175gr. margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kahve fincanı su
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket kabartmatozu
  • aldığı kadar un
  • ÜZERİ İÇİN File fındık ve pudra şekeri

KREMASI İÇİN

  • 1,5 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı tozşeker
  • yarım çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100gr bitter çikolata(kuvertür olabilir)

HAZIRLANIŞI

  • Margarin,yumurta sarısı,su,pudra şekeri karıştırılır.
  • Un ve kabartmatozu eklenir,yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamur merdaneyle açılır.
  • İnce şeritler kesilir.
  • Folyodan katlıyarak külah hazırladım, o külahlara şeritler sarılır.Eğer külah kalıbı varsa oda kullanılabilir.
  • Yağlı kağırt serili tepsiye dizilir.
  • 230derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra sıcakken külahlar çıkarılır.
  • Diğer tarafta çikolata hariç tüm malzeme karıştırılarak pişirilir.
  • Pişen kremanın içine çikolata atılarak eritilir.
  • Pasta şiringasına doldurularak külahların içine sıkılır.
  • File fındığa batırılır.Üzerine pudra şekeri serpilir.

NOT:Külahlar 1-2 gün önceden hazırlanıp kapaklı bir kabın içinde bekletilebilir.Birde içine çilekli kremşanti konulup üzerine dr outker meyveli sos pişirilerek dökülür,bu şekildede deniyebilirsiniz çok güzel oluyor.Pudra şekeri yerine tuz kullanarak aynı malzemeyle tuzlusunu yapıp içine peynir doldurabilirsiniz.

4 yorum:

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Bayılıyorum bu külahlara. Bir kaç kere daha bloglarda gördüm ama hiç denemedim.Çok güzel görünüyorlar.
Sevgiyle kal.

tatesal dedi ki...

Betülcüm çok beğendim külahlıyı bende deneyeceğim,sevgiler....

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş.

DeNiZ dedi ki...

önce külahlı pasta sonra da bu hepsi süper ..hangisini deniycem şaşırdım..ellerine sağlık