12 Ekim 2010

KOKOSTAR KURABİYE(HİNDİSTANCEVİZİ DOLGULU)

12 EKİM2010


MALZEMELER:
  • 1 paket(Dr.Oetker)bitter çikolatalı puding
  • 1paket(250gr)sana hamurişi margarin
  • 3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1,5su bardağı fındık aromalı kek un
  • 2su bardağı un
  • iç malzeme
  • 1 yumurta akı
  • 1su bardağı hindistancevizi
  • 1yemek kaşığı tozşeker
    HAZIRLANIŞI
  • Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın üzerine toz halindeki puding,pudra şekeri,kek un ve1 su bardağı beyaz unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toparlanıncaya kadar azar azar geri kalan unu eklemeye devam edin.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru strec filme sararak buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Yumurta akını kar haline getirene kadar mikserle çırpın toz şekeri ve hindistancevizini ekleyin.
  • Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Baş parpağınızla içli köfte açar gibi içini oyun.
  • 2çay kaşığı hindistancevizi koyarak kapatın ve elinizde hafifçe yuvarlıyarak renkli süslere değdirip yağlı kağırt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olucak daha sonra sertleşecektir.

1 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

hmm bu kurabiyeler yenmezmi yahu ellerine sağlık