12 Ekim 2010

ÇİKOLATALI KROKANLI PASTA

12 EKİM 2010

MALZEMELER:

  • 100gr. bitter çikolata(kuvertür olabilir)
  • 100gr.sütlü çikolata(kuvertür olabilir)
  • 4 adet yumurta
  • 3yemek kaşığı yoğurt
  • 1su bardağı tozşeker
  • 1su bardağı un
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1paket vanilya
  • 1paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

  • 200gr. hazır krema
  • 100gr.bitter çikolata(kuvertür olabilir)
  • 100gr.sütlü çikolata(kuvertür olabilir)

KROKAN İÇİN:

  • 1su bardağı fındık (kıyılmış)
  • 1su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:

  • Yumurta,şeker ve vanilyayı 5dk. mikserle çırp.
  • Yağ,yoğurt ekle 2-3dk.çırp.
  • Un,kabartmatozunu ve kakaoyu eliyerek hamura karıştır.
  • Çikolatayı benmari usulüyle erit,hamura katarak çırp.
  • 24cm kelepçeli kalıbı yağla yada yağlı kağırt ser.
  • 180derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişir ve soğut.
  • Krokanı hazırlamak için:Fındık,şeker ve yağ bir tavaya koyulur orta ateşte devamlı karıştırılarak kavrulur.
  • Kahverengi olunca ocaktan indirilir.Yağlı kağırt üzerine ince bir şekilde serilir.
  • Soğuyunca kırılır.
  • Kremayı hazırlamak için:Hazır kremayı bir tencerede kaynat,kaynadıktan sonra ocağı kapat, çikolatayı ekle ve karıştırarak çikolatayı erit.10dk. buzdolabında beklet.
  • Keki kalıptan çıkar spatulayla kremayı gelişi güzel sür.
  • Üzerine krokanı serp.
  • Buzdolabına koy.
    NOT:Yumuşak olması için servis yapmadan yarım saat önce buzdolabından çıkar.İsterseniz çikolataları tamamen bitter kullanabilirsiniz.

2 yorum:

deniz dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor..

lezzet sarayı dedi ki...

betülcüm ellerine sağlık harika olmuş.