13 Ekim 2010

BALKABAKLI PASTA


MALZEMELER:



  • 1,5 Kilo balkabağı

  • 1 Su bardağı tozşeker

  • 1 çay bardağı su

  • 2 paket eti cicibebe

  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

  • 1 paket kremşanti

  • 1 su bardağı süt(kremşantiyi hazırlamak için)

  • küçük gümüş renkli inci draje

HAZIRLANIŞI:



  • Öncelikle kabakları dilimleyip bir tencereye koyalım üstüne şekeri serpelim suyunuda ilave edip iyice pişirelim.Biraz fazla pişiriyoruz.

  • Ayrı biryerde kremşantiyi hazırlayıp buzdolabına koyalım.

  • Normal derinlikte bir kaseyi streç film ile kaplıyalım

  • Kabak dilimlerinden kasenin içine alıp ezerek kaseyi ince bir tabaka halinde kabakla heryerini kaplıyalım.Cevizini serpelim,büsküvileri dizerek yerleştirelim.


  • Bu işlemi kaseyi doldurana kadar tekrarlıyalım.Kabağı ince bir tabaka halinde büsküvilerin üzerine eziyoruz.

  • Tamamen kase dolduktan sonra kasenin dışına kadar taşırdığımız streç film üstüne örtüyoruz. Kasenin şeklini alması için biraz bastırıyoruz.

  • 1 gece buzdolabında bekletiyoruz

  • Bir gün sonra pastayı dolaptan çıkarıyoruz, servis yapıcağımız tabağa veya pasta standına ters çeviriyoruz .

  • Üzerinden streç filmi çıkarıyoruz.

  • Hazırladığımız kremşantiyle ince bir tabaka şeklinde pastanın üzerini kaplıyoruz.

  • Kalan kremşantiyi pasta şiringasına doldurup minik minik sıkarak üstünü süslüyoruz.

  • İnci drajeleri kremşantiyle sıktığımız süslerin tam ortasına yerleştiriyoruz.

  • Servis yapana kadar tekrar buzdolabına koyuyoruz.

7 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık harika olmuş

Cafe Pepela dedi ki...

Nefis görünüyor!
Bayıldım :)

tatesal dedi ki...

Betül bu muhteşem şaheser pastayı nasıl kıyıpta yediniz aşkolsun...Bayıldımmmmm....Serap abla oradamıydı? Eğer oradaysa hem gülüp hem yemiş hemde güldürmüştür...Ayyy belkide günahını alıyorum kadının :D
öptüm canım

BETÜLCE dedi ki...

tşk ediyorum güzel yorumlarınız için Tülin abla Huriyenin kendi arkadaşlarıyla günüydü.Ama Serap ablada yedi bu pastadan bayıldılar, hatta bugün Nürten yengeme yapıp gönderdim misafirleri için birgün sanada yaparım

tatesal dedi ki...

Betülcüm çok sağol canım benim...Ne kadar fedakar olduğunu biliyorum,güzel yüreğin hiç incinmesin...sevgiler...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntü. Küçük kızım bayılır kabaklı tatlara. Denemek isterim. Kastamonu dan geldiğinde ona sürpriz olarak yaparım inşallah.
Sevgiyle kal.

DeNiZ dedi ki...

işte beklediğim tarif gelmiş..görüntüsü kadar eminim tadıda mükemmeldir..en kısa zamanda deneyip sonucu paylaşırım ..