13 Haziran 2010


ZEBRA KEK
MALZEMELER:
5Yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
250gr tozşeker(1 subardağı+1/4su bardağı)
250gr sıvıyağ(1su bardağı+1yemek kaşığı)
375gr un(1 su bardağı+4/1su bardağı)
125ml ılık su(1su bardağı+4/1çay bardağı)
1 paket vanilya
1paket kabartmatozu
2 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Yumurta sarıları ,şeker ,vanilya iyice rengi açılıp krema haline gelene kadar çırpılır.Yağ,su eklenip karıştırılır.Un ,kabartmatozu yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir.Yumurta akları kar yapılır.Söndürülmeden hamura yedirilir.Kelepçeli kalıba yağlı kağırt ser.Fırını 175 derecede ısıt.Hamuru 2 eşit parçaya böl yarısına kakao koy karıştır.Kalıbın ortasına 1 kepçe sadesinden onun ortasına kakaolu karışımdan dök malzeme bitene kadar aynı işlemi yap hep ortasına dökülüyor 40 dk fırında pişir.

1 yorum:

tatesal dedi ki...

Ellerine sağlık Betülcüm kek harika görünüyor...ben şeklini biraz daha farklı yapıyorum,istersen bana uğra bir bak....Ogün Baturalp için çok uğraşmışsınız dün nurten abladan duydum canım geçmiş olsun,çocuklar böyle büyüyor işte annelerin hep eli yüreğinde...Sevgiler...