14 Haziran 2010


KISIR
MALZEMELER (4 kişilik)
2 subardağı ince bulgur
sıvıyağ ,salça(biber salçası)
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
marul , maydanoz,mor lahana,limon
sıcak su
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı bir tencereye koyalım salçayıda ekliyelim iyice kavuralım sonra bulguru ekliyip karıştıralım üzerini geçmiyicek şekilde sıcak su ekliyelim baharatları atıp tencerenin altını söndürelim bulguru şişmeye bırakalım.Diğer tarafta yeşillikleri doğrayalım bulgur şiştikten sonra yeşillikleride içine koyup limonunu sıkalım

2 yorum:

hamaratabla dedi ki...

Yaz aylarında içimi ferahlatan lezzetli bir salataya asla hayır demem.Bu tarifte çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık...

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık betülcüm ağzım sulandı