13 Haziran 2010


CHESEKEK MALZEMELER:TABAN İÇİN
1PAKET ETİ YULAFLI BURÇAK BÜSKÜVİ
½ PAKET PETİBÖR BÜSKÜVİ
50GR.TEREYAĞI VEYE MARGARİN
KREMASI İÇİN:
2 PAKET LABNE PEYNİRİ
4 YUMURTA
2 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
MEYVELİ SOS
HAZIRLANIŞI:
Büsküvileri robotta un gibi yap.Erimiş soğumuş yağı ekle iyice karıştır kelepçeli kalıba yağlı kağırt ser büsküvileri iyice kalıba bastırarak sıkıştır 20 dk. buzdolabında beklet.krema için yumurta sarılarını aklarından ayır sarıları çırp toz şeker ekle çırp daha sonra labne peyniri ve yoğurt ekle 3 dk. çırp.yumurta aklarını kar haline getirene kadar çırp içine un ve vanilyayı ekle çırp karışımı diğer karışıma ekle büsküvilerin üzerine dök.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk. pişir.Meyve sosunu üzerindeki tarife göre pişir . fırından çıkan chesekekin üstüne dök.dolapta 1 gece beklet dilimleyip servis yap.

Hiç yorum yok: